Bohemian Productions bouwt een (wild) feestje

Bohemian Productions uit Sint-Niklaas heeft zondag officieel de plannen voor 2014 en 2015 aangekondigd. Het productiehuis, dat de voorbije jaren meermaals in de prijzen viel, pakt maar liefst uit met drie producties.

Door Sophie Peirsman

Vorig seizoen oogstte Bohemian Productions lovende kritieken met ‘Evita’ in een regie van Lieven Debrauwer. Sindsdien wil het productiehuis een combinatie bieden van groots opgezette shows en kleine, intieme producties. Dat is dit jaar niet anders. In mei staat de Belgische première van ‘The Wild Party’ op het programma. De musical van Andrew Lippa over een uit de hand gelopen feestje zal vier keer te zien zijn in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. Daarnaast plant Bohemian ook een tournee van ‘[titel van show]’, een kleinere productie die in oktober 2013 al op veel bijval mocht rekenen. Voor die tournee heeft het productiehuis de handen in elkaar geslagen met Theaterbureau Eyndelijk. Een eerste herneming staat alvast gepland op 26 april 2014 in Buggenhout. In mei 2015 mogen we ons opnieuw verwachten aan een grote musical. Voor ‘Jekyll & Hyde’ gaat Bohemian nogmaals in zee met regisseur Lieven Debrauwer. Het peterschap is weggelegd voor Hans Peter Janssens, die bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen ooit zelf in de huid kroop van dokter Jekyll en diens duistere alter ego.

Een drukke agenda vraagt uiteraard om heel wat voorbereiding. Momenteel zijn de repetities voor ‘The Wild Party’ in volle gang en dat hebben we geweten. Zondag gaf de cast alvast een stomend voorproefje in KC De Vlasbloem in Nieuwkerken-Waas. Bovendien werden de aanwezigen getrakteerd op een gastoptreden van ‘peter’ Hans Peter Janssens. We laten de foto’s voor zich spreken…

3 Reacties op “Bohemian Productions bouwt een (wild) feestje

  1. Pingback: The Wild Party: orkest maakt het feest compleet | m.s.c.l·

  2. Pingback: Andrew Lippa in concert in Groningen | m.s.c.l·

  3. Pingback: Bohemian overtuigt met moderne Jekyll&Hyde | m.s.c.l·

Plaats een reactie