Mithe herneemt Rent in Antwerpen en Leuven

In 2010 gooide het Leuvense musicalgezelschap Mithe hoge ogen met hun productie van ‘Rent’. De eigenzinnige versie van de rockmusical van Jonathan Larson werd beloond met de Euripidesprijs (Leuvense stadsprijs voor beste theaterproductie) en de productie kreeg ook een nominatie in de categorie ‘Beste Amateurproductie’ bij de Vlaamse Musicalprijzen 2010. Vijf jaar later herneemt het gezelschap deze productie in Antwerpen en Leuven. Gisterenavond vond de première plaats in de Zwarte Zaal van het Antwerpse Fakkelteater.

Door Robin Peeters

Rent08

‘Rent’ vertelt het verhaal van acht vrienden die in New York wonen. We kijken door de ogen en de lens van Marc, die een jaar lang de groep volgt door middel van een videoreportage. De acht moeten zien te overleven terwijl ze worstelen met relaties, liefde, het verlies, creativiteit en aids.

Na de voorstellingenreeks op 15, 16 en 17 mei in de Zwarte Zaal van het Antwerpse Fakkelteater is ‘Rent’ ook op 21, 22 en 23 mei te zien in het Wagehuys in Leuven. De keuze om ‘Rent’, één van de allereerste producties van Mithe, te hernemen is niet onlogisch. Met deze voorstelling leverde het musicalgezelschap vijf jaar geleden meteen hun visitekaartje af.

Uit musicalcompagnie Mithe is dit jaar ook de professionele organisatie proMITHEus ontstaan die in het voorjaar 2015 hun eerste succesvolle productie ‘Thrill Me‘ op de planken bracht in Leuven, Antwerpen en Gent. Volgend seizoen brengt proMITHEus hun tweede productie: ‘Murder Ballad‘.

Rent04

Cast: Joris Kun, Liesbeth Selleslach, Erik Luyten, Kristel Lamerichs, David Imbrechts, Michael Lejeune, Koen Lukasczyk, Klaas Vanderperren, Barbara Roose, Jennifer Regidor, Oliver Regidor, Hélène Kamers, Astrid Van Gramberen, Leen Doms, Nele Quaegebeur

Tekst en muziek: Jonathan Larson
Nederlandse vertaling: Daniel Cohen

Regie: Kristel Lamerichs & Erik Luyten
Muzikale leiding: Kristel Lamerichs
Choreografie: Jennifer Regidor
Acteurscoaching: David Cantens

Productieleiding: Pieter-Jan Martens & Joost Elli
Techniek: Erik Luyten, Wouter Devos, Erwin Dirckx & Bram Vanhove

‘Rent’ door musicalcompagnie Mithe is nog op 16 mei (20h30) en 17 mei (15h00) te zien in de Zwarte Zaal van het Antwerpse Fakkelteater. Op 21, 22 en 23 mei (telkens om 20h00) is de voorstellingen te zien in het Wagehuys in Leuven. Voor meer info en tickets: www.mithe.be.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s