Bohemian overtuigt met moderne Jekyll&Hyde

Sinds zijn oprichting in 2010 heeft Bohemian Productions uit Sint-Niklaas op niets dan lovende kritieken van pers en publiek kunnen rekenen. Het productiehuis onder leiding van dirigent Jeffrey De Block profileert zich – geheel terecht – als amateurmusical van de bovenste plank. ‘Jekyll&Hyde’, de productie die afgelopen weekend te zien was in de Sint-Niklase Stadsschouwburg, wist opnieuw te overtuigen.

Als vijf jaar lang kiest Bohemian steevast voor een repertoire van kleine, minder bekende titels én grootschalige musicalklassiekers. Voor 2016 staat Lloyd Webbers ‘Sunset Boulevard’ op het programma en ook dit jaar kregen we een klepper van formaat voorgeschoteld. ‘Jekyll & Hyde’ kan niet alleen terugvallen op een van de bekendste verhalen uit de literatuurgeschiedenis, de score van Frank Wildhorn is ook nog eens om duimen en vingers bij af te likken. Een kolfje naar de hand van Bohemian, dat consequent een live orkest inzet bij zijn producties.

Nadat een eerste samenwerking bij ‘Evita’ al voor vuurwerk zorgde, ging Bohemian ook voor deze voorstelling in zee met regisseur Lieven Debrauwer. Een goed huwelijk, zo blijkt, dat opnieuw een geslaagd resultaat oplevert. Debrauwer verplaatste de actie van het Victoriaanse Londen naar een hedendaagse setting. Een prima keuze, gezien het universele thema van de musical. Het strakke, maar efficiënte decor past perfect bij de moderne feel van de voorstelling en de scène waarin smartphones en tablets in de choreografie opduiken, is bijzonder inventief. Ook in de casting werden geen misstappen begaan. Zowel de hoofdrollen als het ensemble leveren ijzersterke zangprestaties.

‘Jekyll & Hyde’ zet dus moeiteloos de trend verder van de kwaliteitsmusical waar Bohemian al sinds een half decennium voor staat. Zijn er dan absoluut geen schoonheidsfoutjes te bespeuren? Toch wel, maar die doen weinig tot niets af aan de algemene teneur van de voorstelling. ‘Jekyll&Hyde’ toont ons niet alleen dat de lijn tussen goed en kwaad flinterdun is, maar laat bijwijlen ook de grenzen tussen het professionele en het amateurcircuit vervagen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s