Bouw Flanders Fields-theater gestart

Een kleine maand voor de première van ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’, de nieuwe locatietheatervoorstelling van Music Hall, is gisteren gestart met de bouw van het tijdelijk theater, vlakbij het bezoekerscentrum van de Militaire Begraafplaats Lijssenthoek in Poperinge. Hoofdrolspelers Eve Van Avermaet en Steve Arnouts mochten de figuurlijke eerste spade in de grond steken, samen met de Poperingse schepen van Toerisme Jurgen Vanlerberghe.

Door Robin Peeters | Foto’s: Music Hall

FlandersFields_Opbouw_01

Lijssenthoek Military Cemetery – waar bijna 11.000 slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog begraven liggen – is een indrukwekkende plek die bij bezoekers heel wat beelden en emoties oproept. Ook de cast van deze bijzondere locatievoorstelling wordt er erg door geraakt. Vandaar dat Eve Van Avermaet en Steve Arnouts erop stonden om gisteren ook een rondleiding te krijgen in het bezoekerscentrum van Lijssenthoek. “Ons engagement gaat verder dan de voorstelling. We hebben veel interesse in deze site en willen weten wat zich hier tijdens en na de Eerste Wereldoorlog allemaal heeft afgespeeld”, zeggen Van Avermaet en Arnouts.

FlandersFields_Opbouw_02

De voorstelling
Tussen de duizenden graven van soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog sneuvelden, ligt één vrouw begraven op de Britse militaire begraafplaats Lijssenthoek: Nellie Spindler. Haar laatste rustplaats in Poperinge vormt vanaf mei 2015 het unieke decor van een bijzondere voorstelling.

“‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ is een aangrijpende belevenis in een tijdelijk theater die de toeschouwers onderdompelt in de persoonlijke verhalen van enkele oorlogsgetuigen. Dat we hen leren kennen op de exacte plek waar ze aan hun einde kwamen, op een locatie die de Eerste Wereldoorlog haast tastbaar maakt, zorgt voor een unieke ervaring,” aldus producent Music Hall.

FlandersFields_Opbouw_03

De cast van ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ bestaat uit Eve Van Avermaet (Nellie Spindler), Steph Goossens (Sir Henry Leville), Tristan Versteven (Alfie Cole), Maarten Goffin (Talib Singh), Laurens Aneca (Walter De Corte), Lander Depoortere (Emil De Corte), Steve Aernouts (Pieter Raman), Pascal Maetens (Serge Schietecatte) en Joke De Bruyn (Klara Bloemen). De regie is in handen van Indra Siera, het scenario van Willem Wallyn en Maliboe. Matt Dunkley componeerde de muziek en Joris van Veldhoven tekent voor het decor- en kostuumontwerp

‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ is vanaf 14 mei tot en met 28 juni 2015 te zien op Lijssenthoek Military Cemetery. Info & tickets: www.poperinge1418.be.

FlandersFields_Opbouw_04

FlandersFields_Opbouw_05

FlandersFields_Opbouw_06

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s