Dit is de Vlaamse cast van War Horse

In het voorjaar van 2015 komt het wereldwijde theaterfenomeen ‘War Horse’ naar Antwerpen, met Vlaamse acteurs in de hoofdrollen. Nadat Music Hall eerder al de naam van Els de Schepper had bekendgemaakt, werden gisteren  ook de namen van Yves Bondue, Mark Tijsmans, Els de Schepper, Guillaume Devos, Wim Van Den Driessche, Kobe Van Herwegen, Sébastien De Smet, Nordin De Moor, Ianthe Tavernier en Pieter Van Nieuwenhuyze aan de Vlaamse cast toegevoegd.

Door Robin Peeters | Foto’s: Music Hall / Brinkhoff & Mögenburg

WarHorse_VLCast_MH

De roman ‘War Horse‘ van Michael Morpurgo werd in 2007 door het Britse National Theatre bewerkt tot een terecht bejubelde theatervoorstelling. Inmiddels is ‘War Horse’ al ruim zeven jaar in Londen te zien. Sinds de wereldpremière trekt de voorstelling bovendien de wereld rond, met producties op alle continenten, en in mei 2015 beleeft ‘War Horse’ zijn Belgische première in de Stadsschouwburg Antwerpen met een Vlaamse cast.

WarHorse3

Vlaamse cast
Onlangs maakte Music Hall al bekend dat Els de Schepper de rol van Rose zou vertolken, de moeder van het hoofdpersonage Albert. Gisteren riep de producent de Vlaamse pers bij elkaar om ook de andere namen aan te kondigen.

Een overzicht:
– Yves Bondue (Songman)
– Mark Tijsmans (Ted Narracott)
– Guillaume Devos  (Major James Nicholls)
– Wim Van Den Driessche (Arthur / Sergeant Thunder)
– Nordin De Moor (Captain Stewart)
– Sébastien De Smet (Klausen)
– Kobe Van Herwegen (Ted Narracott)
– Els de Schepper (Rose Narracott)

De cast wordt vervolledigd met Soy Kroon (Albert Narracott), Wouter van Oord (Friedrich Müller), Bart van Veldhoven (Billy Narracott), Sjoerd Spruijt (David) en Chloé Leenheer (Emilie). Ianthe Tavernier en Pieter Van Nieuwenhuyze vervolledigen het Nederlandse ensemble.

WarHorse2

Verhaal
War Horse’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Murpugo uit 1982, vertelt het verhaal van de Engelse boerenjongen Albert, die vriendschap sluit met het paard Joey. Als Joey door zijn vader Ted verkocht wordt aan het Britse leger om ingezet te worden op het slagveld van de Eerste Wereldoorlog, gaat Albert hem achterna. Al snel na zijn verscheping naar Frankrijk komt Joey in vijandelijk gebied terecht. Door een reeks spelingen van het lot staat hij de beide kampen in de vreselijke oorlog bij, en komt hij uiteindelijk alleen terecht in niemandsland. Intussen houdt Albert moedig vast aan zijn missie om Joey terug te vinden en hem weer thuis te brengen.

WarHorse1

“‘War Horse’ maakt niet alleen indruk door het aangrijpende verhaal van vriendschap en zelfopoffering tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Bijzonder is dat de paarden en andere dieren tot leven worden gebracht via prachtige en inventieve poppen. De plaatselijke acteurs die Joey en zijn vriend Topthorn bedienen, krijgen hiervoor een intensieve opleiding,” aldus de producent. In totaal worden in ‘War Horse’ 23 grote en kleine poppen gebruikt. In 2011 werd het verhaal ook verfilmd door Steven Spielberg.

‘War Horse’ is vanaf 16 mei in Stadsschouwburg Antwerpen te zien.
Info en tickets: www.war-horse.be

Advertenties

3 Reacties op “Dit is de Vlaamse cast van War Horse

  1. Pingback: Bouw Flanders Fields-theater gestart | m.s.c.l·

  2. Pingback: War Horse komt thuis in Antwerpen | m.s.c.l·

  3. Pingback: Dit was de première van War Horse | m.s.c.l·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s