Lelies keert in april terug naar Antwerpen

Op 8 februari ging de reprise van de musical ‘Lelies’ in première. Ook deze keer bleven de lovende reacties van de aanwezige genodigden en pers niet uit. De winnaar van vijf Vlaamse Musicalprijzen verlengt de speelperiode. Na de tournee tijdens de maand maart in verschillende Vlaamse CC’s en schouwburgen én na de voorstellingenreeks in het Amsterdamse M-Lab van 2 tot en met 6 april keert ‘Lelies’ terug naar de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen. Er zijn extra voorstellingen van 9 tot en met 19 april 2015. 

Door Robin Peeters | Foto’s: Katrien Adriaens (cover) en Luk Monsaert

Lelies2015_08

Vanmiddag speelt de voorlopig laatste (uitverkochte) Antwerpse voorstelling van ‘Lelies‘ in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkelteater. Omdat de vraag naar tickets zodanig groot is, heeft producent Judas Theaterproducties besloten om extra voorstellingen in april in verkoop te zetten. Wie dus graag (opnieuw) wil komen kijken, kan van 9 april tot en met 19 april terecht in de Rode Zaal van het Fakkelteater of natuurlijk nog steeds in één van de culturele centra tijdens de tournee in maart.

Lelies2015_04

Verhaal
Schrijver Allard Blom, componist Sam Verhoeven en regisseur Martin Michel baseerden zich op het toneelstuk ‘Les Feluettes’ van de Canadese schrijver Michel Marc Bouchard. Het verhaal speelt zich af in de jaren ‘50. Een groep gevangenen onder leiding van de oude Simon Doucet voert een toneelstuk op ter ere van Bisschop Jean Bilodeau. Wat eerst een schuldbekentenis lijkt voor vroegere misdaden draait al snel uit op een val voor de bisschop zelf. Het stuk brengt immers aan het licht dat hij onrechtmatig nog op vrije voeten loopt en dat Doucet door hem jarenlang onschuldig achter de tralies zat voor de gewelddadige moord op de jonge graaf Vallier de Tilly. Het is een passioneel verhaal met als kernthema’s het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrije meningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen. Deze thema’s maken het stuk, tijdloos en tegelijk razend actueel.

Lelies2015_01

Vijf Vlaamse Musicalprijzen
Wereldwijd was dit toneelstuk van Bouchard te zien in meer dan 40 landen. In 1996 verfilmde de Canadese regisseur John Greysn het scenario. De film won verschillende prijzen, waaronder een Genie Award voor ‘Beste Film’. De musicalversie ‘Lelies’ kreeg in 2011 lovende recensies en de productie kaapte op de Vlaamse Musicalprijzen maar liefst vijf prijzen weg, waaronder de felbegeerde prijs voor ‘Beste Musical‘.

Lelies2015_03

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s