Kadanza barst van energie en jong talent

“Je moet u optrekken aan de schone dingen in het leven: vanmiddag zijn het croque monsieurs.” Of: dat vorige zaterdagmiddag, in het Plopsatheater in De Panne, de ‘Junior Musical – Kadanza’ een erg geslaagde première beleefde. ‘Kadanza’ is een project van Studio 100 en Ketnet, waarbij in een spannende wedstrijd dit najaar talloze jonge talenten geselecteerd werden om hun droom waar te maken: meespelen in een échte musical.

Door Karlien De Cock | Foto’s: Luk Monsaert

Kadanza_SF_20

Ster VOLSter VOLSter VOLSter VOLSter LEEGJunior Musical Kadanza gaat over een danskamp waar tientallen jongeren de zomer van hun leven zullen beleven. De meisjesgroep wordt gecoacht door Lana (Charlotte Leysen) en de jongens staan onder de deskundige leiding van Paco (Giovanni Kemper). De 14-jarige Lisa (Emma Van Abbeneyen) wordt al op de eerste dag van het kamp verliefd op Jasper (Jérémie Vrielynck). Maar wanneer de strenge kampdirectrice Cornelia Blok (Loes Van den Heuvel) de tieners ’s nachts betrapt tijdens een feestje, worden de groepen uit elkaar gehouden en gescheiden door de rivier. Zullen Lisa en Paco hun romance nog kunnen verderzetten? En wat heeft de jaloerse Samantha (Charlotte Boudry) met dit alles te maken?

Kadanza_SF_18

Het verhaal is dun en voorspelbaar, maar voor dit soort productie hoef je geen complexe verhaallijnen te bedenken. De muziek bestaat uit allerlei bekende liedjes uit de tienjarige geschiedenis van Junior Eurosong, die voor deze musical heel erg fris en modern gearrangeerd zijn. Zo passeert een erg leuke en goed gezette versie van ‘Tocht door het donker’ (in 2006 gebracht door Thor), zorgt ‘Amazing’ (het groepslied uit 2013) voor een spetterend dansmoment in de show en Loes Van den Heuvel brengt als een van de hoogtepunten van de voorstelling een hilarische vertolking van Laura Omloops ‘Zo Verliefd’ dat ons land in 2009 op het festival vertegenwoordigde.

Kadanza_SF_15

Loes Van den Heuvel verdient voor haar rol als strenge, ietwat geschifte en karikaturale rol van Cornelia Blok alleen maar lof. Ze brengt moeiteloos de hele zaal aan het schuddebuiken met haar perfecte komische timing. Maar de sterren van de show zijn natuurlijk de jongeren. Met ongelofelijk veel energie, plezier en passie spetteren zij op het podium. De hoofdrollen Van Abbeneyen, Vrielynck en Boudry spelen en zingen de pannen van het dak en de 10-jarige Karel Schepers (Oscar) en Oona Bossant (Lesly) pakken zonder probleem het publiek in met hun komisch talent.

Kadanza_SF_02

Ook al waren wij allesbehalve het doelpubliek van deze ‘Junior Musical – Kadanza’, toch hebben we erg genoten van deze voorstelling. Zingende en dansende kinderen op een podium werkt natuurlijk altijd, toch als ze zoveel energie van het podium doen spatten als deze groep. ‘Junior Musical – Kadanza’ is een erg leuke familievoorstelling die 75 minuten lang zowel jong als oud kan boeien en iedereen met een glimlach op het gezicht de zaal weer uitstuurt.

Advertenties

4 Reacties op “Kadanza barst van energie en jong talent

  1. Pingback: Junior Musical Kadanza sluit af met spetterende megamix | m.s.c.l·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s