Els de Schepper in War Horse

In de Vlaamse versie van het wereldwijde toneelsucces ‘War Horse’ wordt de moederrol van Rose gespeeld door Els de Schepper. “Wie zij als tegenspelers krijgt, houden we nog even geheim, maar wees gerust dat de verbluffende dierenpoppen geflankeerd zullen worden door een Vlaamse topcast,” aldus producent Music Hall. ‘War Horse’ speelt vanaf 16 mei vier weken in de Stadsschouwburg Antwerpen.

Door Robin Peeters | Foto’s: Fence Magazine / Facebook / Brinkhoff & Mögenburg

WarHorse1

De roman ‘War Horse‘ van Michael Morpurgo werd in 2007 door het Britse National Theatre bewerkt tot een terecht bejubelde theatervoorstelling. Inmiddels is ‘War Horse’ al ruim zeven jaar in Londen te zien. Sinds de wereldpremière trekt de voorstelling bovendien de wereld rond, met producties op alle continenten, en in mei 2015 beleeft ‘War Horse’ zijn Belgische première in de Stadsschouwburg Antwerpen met een Vlaamse cast.

WarHorse3

“We kunnen, met gepaste trots, nu al één naam bekendmaken,” klinkt het bij producent Music Hall. Els de Schepper zal de rol van Rose vertolken, de moeder van het hoofdpersonage Albert. Als Joey, het paard van de Engelse boerenjongen Albert, op de vooravond van de Eerste Wereldoorlog ter beschikking wordt gesteld van het Britse leger, is de knaap er het hart van in. Hij loopt weg van huis, en reist zijn geliefde paard en beste vriend achterna tot op het slagveld in Frankrijk. Al die tijd blijven Alberts getormenteerde vader en sterke maar doodongeruste moeder de hoop koesteren dat hij heelhuids mag terugkeren naar de boerderij in Devon.

Els de Schepper is enthousiast dat zij deel kan uitmaken van de Vlaamse cast van ‘War Horse’: “Rose is een krachtige, liefhebbende maar kordate vrouw – een rol waar ik mij perfect kan in inleven. Deel uitmaken van een grote cast, in plaats van altijd alleen op een podium te staan, zie ik als een verruimende ervaring waar ik ongetwijfeld veel plezier zal aan beleven.”

ElsDeSchepper_Portret(FB)

Els de Schepper
Els de Schepper speelde als comédienne niet minder dan 1500 voorstellingen van haar twaalf one-woman shows. Ze speelde nog tijdens haar studies in de musicals ‘Nonsens’ (Fakkeltheater) en ‘Dokter De Vuyst’ (NTG), maar raakte bij het grote publiek vooral bekend door haar televisiewerk. Ze was onder meer te zien in ‘Wittekerke’ en ‘Kriebels’ (VTM). Vanaf 1993 maakte Els elke twee jaar een nieuwe one-woman show. In 2009 was zij de eerste Vlaamse cabaretière die een solovoorstelling bracht in de uitverkochte Antwerpse Lotto Arena, met ‘Els De Schepper Roddelt’.

Naast haar vertolking in ‘War Horse‘ speelt Els de Schepper later dit jaar ook de titelrol in ‘Piaf, de musical’, waarmee ze zowel in de Vlaamse als Nederlandse zalen te zien zal zijn.

Info en tickets: www.war-horse.be

Advertenties

4 Reacties op “Els de Schepper in War Horse

  1. Pingback: Dit is de Vlaamse cast van War Horse | m.s.c.l·

  2. Pingback: War Horse komt thuis in Antwerpen | m.s.c.l·

  3. Pingback: Dit was de première van War Horse | m.s.c.l·

  4. Pingback: Dit was de première van War Horse | m.s.c.l·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s