ProMITHEus maakt zich klaar voor première Thrill Me

Musicalcompagnie Mithe heeft de afgelopen jaren pareltjes van amateurvoorstellingen op het toneel gebracht, maar nu heeft het Leuvense gezelschap beslist dat de tijd rijp is om een stap verder te gaan. Zo werd proMITHEus opgericht, de professionele onderafdeling van musicalcompagnie Mithe. Hun eerste productie, ‘Thrill Me’, gaat eind februari in première in Leuven.

Door Robin Peeters | Foto’s: proMITHEus

Thrill_Me_Repetities04

Musicalcompagnie Mithe
Musicalcompagnie Mithe zag het levenslicht in 2009, gesteund door peter Christophe Coenegrachts (‘Suske & Wiske, de musical’, ‘Kuifje en de Zonnetempel’) en meter Deborah De Ridder (‘The Sound of Music’, ‘Domino‘, ‘Tell me on a Sunday’).

“Vanuit een grote liefde voor het vak en vanuit het hiaat in Vlaanderen aan kleinschalige musicalproducties zijn we met Mithe van start gegaan om twee of drie volwaardige avondvoorstellingen op de planken te brengen. Dit met amateurs, ondersteund door een professioneel artistiek team. Momenteel bestaat musicalcompagnie Mithe uit een 50tal gedreven leden die hun passie en plezier delen met een publiek van gemiddeld 1.500 toeschouwers per seizoen,” aldus Pieter-Jan Martens, zakelijk leider van proMITHEus.

Het Leuvense gezelschap slaagde in die missie en bracht meerdere succesvolle producties op de planken in Leuven en Antwerpen. Voor ‘Rent’ behaalde Mithe de Euripidesprijs in Leuven en voor ‘Company’ won het de prijs voor Beste Amateurproductie bij de Vlaamse Musicalprijzen. Andere producties die enthousiast onthaald werden, zijn o.a. ‘Spring Awakening’, ‘The Full Monty’ en ‘The Thing About Men‘. Onlangs bracht het gezelschap ‘Legally Blonde’ succesvol op het podium.

Thrill_Me_Repetities02

proMITHEus
Kristel Lamerichs, artistiek leider proMITHEus: “De drang om te creëren en de gewaarwording dat er in het Vlaamse landschap weinig kleinschalige, uit het buitenland vertaalde musicalproducties op de planken worden gezet, werd steeds groter zodat de eerste stappen van de professionele afdeling proMITHEus werden gezet. ProMITHEus is een logisch structureel gevolg in de werking van Mithe, die op een beheersbare wijze wil doorgroeien naar een volwaardige artistieke werking binnen het musicallandschap.”

“Voor de keuze van deze en volgende producties houden we rekening met het bereiken van een zo breed mogelijk publiek door o.a. tourneeproducties te plannen en door te werken met de crème de la crème van jonge acteurs/zangers alsook door een hoogstaande kwaliteit van het libretto en de score te bieden,” gaat Lamerichs verder. “We trachten niet enkel musicalliefhebbers en theaterliefhebbers aan te trekken, maar ook een publiek dat niet zozeer vertrouwd is met cultuur.”

Thrill_Me_Repetities07

Thrill Me
Hun eerste productie wordt ‘Thrill Me’, een musical van Stephen Dolginoff uit 2003 voor twee mannelijke acteurs en een pianist. De voorstelling vertelt het intense verhaal van één van de meest beruchte en weerzinwekkende misdaden van de 20ste eeuw. De leidraad doorheen deze musical is de obsessieve relatie tussen het legendarische duo Nathan Leopold en Richard Loeb. ‘Thrill Me’ toont een aantal gebeurtenissen die ertoe geleid hebben dat dit duo in het geheugen gegrift staat als “the thrill killers”, want hun enige doel was het plegen van de perfecte misdaad.

Voor deze productie heeft proMITHEus projectsubsidie gekregen van de Vlaamse overheid en wordt het structureel ondersteund door 30CC, Leuven.

Thrill_Me_Repetities09

Cast en creatives
Tekst en muziek: Stephen Dolginoff
Regie: Kristel Lamerichs
Zakelijke leiding en productie: Pieter-Jan Martens
Acteurscoaching: David Cantens
Lichtontwerp: Erik Luyten
Piano: Roeland Daems

Richard: Dieter Verhaegen (‘Oliver’, ‘Jesus Christ Superstar’)
Nathan: Rudi Giron (‘Sweeney Todd’, gastrollen in ‘Familie’, ‘Binnenstebuiten’, ‘Aspe’, ‘Zone Stad’, …)
Alternate Richard & Nathan: Pieter Verelst (‘Familie’, ‘Oresteia’)
Stem commissielid: Hans Peter Janssens (‘Les Misérables’, ‘Phantom of the Opera’, ‘Dracula’, ‘Lelies‘, …)
Radiostem: Sven Pichal (radio- en tv-maker VRT)

Thrill_Me_Repetities13

Voorstellingen
– 26 en 27 februari 2015 (20h00) – 30CC, Wagehuys, Leuven
– 20 en 21 maart 2015 (20h30) en 22 maart 2015 (15h00) – Zwarte Zaal, Fakkelteater, Antwerpen
– 7 en 8 april 2015 (20h00) – Bonbonnière, Tinnenpot, Gent

www.promitheus.be

Advertenties

4 Reacties op “ProMITHEus maakt zich klaar voor première Thrill Me

  1. Pingback: Indrukwekkend start voor ProMITHEus dankzij Thrill Me | m.s.c.l·

  2. Pingback: Première Thrill Me: de foto’s | m.s.c.l·

  3. Pingback: ProMITHEus zoekt cast voor Murder Ballad | m.s.c.l·

  4. Pingback: Mithe herneemt Rent in Antwerpen en Leuven | m.s.c.l·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s